Aday Ögretmenlere Üniversitemiz Tanitildi

Yayın Tarihi : 13/05/2016

Üniversitemiz Egitim Bilimleri Enstitüsü ile Bartin Milli Egitim Müdürlügü tarafindan “Aday Ögretmen Tanitim ve Bilgilendirme Toplantisi” gerçeklestirildi. Etkinlik kapsaminda ögretmenler Bartin Üniversitesinin Kutlubey ve Agdaci Kampüslerini gezerek üniversite hakkinda bilgi aldi. Ardindan konferans salonunda gerçeklestirilen toplantida konusan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise ögretmenligin toplumlarin geleceginde çok önemli bir meslek oldugunu belirterek ögretmenlere Safahattan alintilar yaparak seslendi. Rektör Kaplan, “Ögretmenler toplumu gelecege hazirlayan ve çok önemli isler üstlenen kisilerdir. Bu nedenle omuzlarindaki yük agir, sorumluklari çoktur. Milli sairimiz Mehmet Akif Ersoyun Safahat’indaki temel meselelerden biri de egitimdir. Safahatta diyor ki: Ögretmenim diyen kisi imanli, edepli, liyakatli ve vicdanli olmalidir. Eger bu dördü yoksa kimse ögretmenim demesin.” dedi.

Aday Ögretmenler Bilgilendirildi

Etkinlikte Üniversitemiz ögretim üyeleri Doç. Dr. Nuriye Semerci “Egitim Programlari ve Ögretim”, Yrd. Doç. Dr. Sinem Tarhan “Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik”, Yrd. Doç. Dr. Sema Sulak “Egitimde Ölçme ve Degerlendirme”, Yrd. Doç. Dr. Gülsüm Sahan “Egitim Yönetimi, Teftisi, Planlamasi ve Ekonomisi” konularinda konustu. Toplantiya, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Çetin Semerci, Il Milli Egitim Müdürü Yasar Demir, akademisyenler ve ögrenciler katildi.