BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

3. Kariyer ve Istihdam Günleri

Yayın Tarihi : 17/12/2015

Üniversitemizin ev sahipliginde Türkiye Is Kurumu (ISKUR) Il Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen “3. Kariyer ve Istihdam Günleri” basladi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, issizlik sorununa deginerek “Türkiye’de issizlik oraninin yüzde 11’e ulastigini biliyoruz. Bartin’da da 6 bin 600’ün üzerinde issiz vatandasimiz bulunmaktadir. Ise basvuran kisi sayisi 4 bin 400 iken, ISKUR araciligiyla ise yerlestirilen kisi sayisi bin 700’ dür. Geriye kalan 2 bin kisi için de görüsmeler yapilmis; ancak bu kisiler herhangi bir ise yerlestirilememistir. ISKUR bir sivil toplum örgütü gibi, is arayanla isçi arayani bir araya getirmektedir.” dedi.

“Firmalarimiz Vasifli Isçi Ariyorlar”

Vali Azizoglu, bireylerin belirli alanlarda kendilerini yetistirmesinin önemini de vurgulayarak “Sehrimiz, is noktasinda çok cazip bir bölgedir. Organize Sanayi Bölgemizde, önemli otomotiv firmalarina yedek parça üreten fabrikalarimiz var. Yüksek teknolojiyle donatildiklari için bu fabrikalarimizin vasifli elemana ihtiyaci var. Bartin’daki fabrikalarimizin hemen hepsi vasifli isçi noktasinda arayislari sürdürürken, vatandaslarimizin da kendilerini yetistirmeleri gerekmektedir.” diye konustu.

Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu

“Issiz Kalmamak Için Kendimizi Gelistirmeliyiz”

Bartin Belediye Baskani Cemal Akin ise istihdam sikintilarini asmanin bireylerin kendi ellerinde oldugunu kaydederek “Istihdam noktasinda tüm Türkiye’de oldugu gibi Bartin’da da sikintilar yasiyoruz. Insanlarimiz issiz kalmamak için beseri ve sosyal yönlerini gelistirmeliler. Meslekî uzmanliklarini bir adim öteye tasiyarak, is hayatlarinda degisime açik olarak, çalisacaklari ise uyumlu bir performans sergilemeleri gerekiyor. Bunlari saglayan bireyler iyi bir kariyer yaparlar.” seklinde konustu.

Bartin Belediye Baskani Cemal Akin

“Ne Olursa Yaparim’ Düsüncesi Çok Yanlis”

Is hayatina dair görüslerini aktaran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da “Gelismislik düzeyleri ne olursa olsun her ülkede issizlik konusu hep gündemdedir. Bunun için devletler çesitli politikalar üretmektedir. Ancak herkese düsen bazi görevler vardir. Bizler kendimizi iyi yetistirmeli ve kaliteli insanlar olmaliyiz. ‘Bos çuvali ebediyen ayakta tutamazsiniz.” atasözünden de anlasilacagi gibi, insan dolu olmalidir. Is hayatinda ‘ne olursa olsun yaparim’ düsüncesi kadar yanlis bir düsünce yoktur. Bugünkü modern dünyada böyle bir düsünce kabul edilemez.” dedi.
Rektör Kaplan, üniversitelerin toplumu kalkindiracak bilgiyi ürettigini de ifade ederek “Üniversiteler olarak bizler, nitelikli eleman yetistirmek konusunda üzerimize düseni yapmaktayiz. Biz gelecegin dünyasinda rekabet gücü yüksek, donanimli, bilgili, isini sevkle yapan ve o is için yetistirilmis insanlar yetistiriyoruz. Bu isleri ne kadar iyi yaparsak toplum olarak o kadar kazaniriz.” diye konustu.

Bartin Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan

Etkinlikte, ISKUR Müdürü Ramazan Erdim ile Bartin Genç Is Adamlari Dernegi (Bartin GIAD) Baskani Necmi Balik da tecrübelerini aktardi. Ardindan Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Dekani Prof. Dr. Said Kingir, “Kariyer Yönetimi” adli bir sunum gerçeklestirdi.
Gün boyu seminerlerin devam ettigi “Kariyer Günleri” etkinliginde, firmalar da kurduklari stantlarla ögrencilerle bir araya geliyor.