3 bin 583 Aday Bartin Üniversitesine Girmek Için Ter Döktü

Yayın Tarihi : 06/08/2015

Bartin Üniversitesi Beden Egitimi Spor Yüksekokulu, bu yil Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi, Antrenörlük Egitimi ve Rekreasyon Bölümlerine özel yetenek sinavlariyla 80 bayan ögrenci, 185 erkek ögrenci ve 45 millî sporcu alacak. Geçtigimiz günlerde tamamlanan basvurularda 163’ü millî sporcu olmak üzere 3 bin 583 aday ögrenci kayit yaptirdi. Rekor düzeyde basvurunun ardindan baslayan özel yetenek sinavlari Üniversitemizin spor salonlarinda ve Gençlik Spor Il Müdürlügü Ömertepe Futbol Sahasinda gerçeklestiriliyor. Adaylar ilk olarak brans sinavlarinda futbol, basketbol, hentbol, voleybol, atletizm, güres, karate, tekvando, bocce, badminton ve halk oyunlari dallarinda becerilerini sergiledi. Bu sinavdan 50 puan ve üstü alan adaylar daha sonra koordinasyon sinavina alinarak parkurlarda ter döktü.

Basvurular ve ardindan yapilan özel yetenek sinavlari hakkinda konusan Bartin Üniversitesi Beden Egitimi Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, “Bu sene ikinci ögretimlerle birlikte 5 ayri bölümde 300 ögrenci alacagiz. Yüksekokulumuza yapilan basvuru ise 3 bin 583’e ulasti. Basvuranlar arasinda 163 milli sporcu da yer aliyor. Geçen yillara göre basvuruda yasanan bu artis, Üniversitemizin kalitesini her geçen gün arttirdigini göstermektedir. Olabildigince objektif olarak yaptigimiz yetenek sinavlarinda da ögrencilerimiz gösterdikleri performansa göre puanlar alacak ve bölümlerine girmeye hak kazanacak. Yapilan sinavlarin ardindan basari puanlarina göre adaylardan ilk 300’e girenler 17-21 Agustos tarihleri arasinda kesin kayitlarini yaptirabilecek” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, gelecek akademik yilda Spor Yöneticiligi Bölümünü de açmayi planladiklarini sözlerine ekledi.