BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

2012 Yili Rozet Takma Töreni

Yayın Tarihi : 11/04/2012

Egitim Fakültesi tarafindan, Üniversitemizde görev yapan akademik ve idari personel ile ögrencilere rozet takma töreni düzenlendi. Törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ile Prof. Dr. Mete Gündogan, dekanlar, yüksekokul ve enstitü müdürleri ile idari personel katildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes; “Üniversite rozetini takma amacimiz; göreve yeni baslayan akademik ve idari personele Bartin Üniversitesini benimsetmek, birbirleriyle olumlu iletisim kurmalarini saglamak, Üniversiteye baglilik duygusu kazandirmak, ortak bir kültür ve takim ruhu olusturmaktir. Bu süreçte güç birligi yapmak, ortak akil olusturmak, bilimsel gelismeyi hizlandirmak ve saygin bir üniversite olmak en önemli amaçlarimiz arasindadir.

Üniversitemizin 2013–2017 stratejik planinin olusturuldugunu belirten Günes, “Üniversitemizin stratejik planinda, misyonumuzu ve vizyonumuzu yeniden olusturduk. Bartin Üniversitesinin vizyonu; katilimci yönetim anlayisi ile fakülteler ve disiplinler arasi egitim, arastirma ve is birligini gelistiren, ögrenci merkezli egitim yapan, örgün ve uzaktan egitim programlarini çagdas bilim anlayisina göre etkili ve verimli yürüten, personelin mesleki gelisimini sürdüren, Bartin ili ve çevresi basta olmak üzere Türkiye'nin kültürel, ekonomik ve sosyal kalkinmasina katkida bulunan, saygin bir egitim, bilim ve teknoloji üniversitesi olmaktir. Üniversitemizin misyonu; çagdas bir ögrenme ve bilim ortami olusturarak kendini ögrenmeye, arastirmaya ve üretmeye adamis, elestirel düsünme, iletisim kurma, isbirligi yapma ve sorun çözme becerilerini gelistiren, çagimizin gerektirdigi bilgi ve teknolojileri üreten, toplumsal, bilimsel ve etik degerlere sahip, Ülkemizin gelecegine yön veren bireyler yetistirmeyi, toplumun yasam boyu egitim ve gelisme sürecine katki saglamayi görev edinmektir" açiklamasini yapti. Konusmasindan sonra Üniversitemizin misyonunun ve vizyonunun yer aldigi tabloyu Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a hediye etti.

Daha sonra konusan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan; "Olusturulan misyon ve vizyonumuz sembolik degil, fonksiyonel bir amaç tasimaktadir. Su an Üniversitemizde bir huzur ortaminin olusturuldugunu rahatlikla söyleyebiliriz." dedi. Konusmalarin ardindan Önce Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mete Gündogan olmak üzere diger akademik ve idari personele rozet takildi.