2009 DÜNYA ASTRONOMI YILI KUTLAMA ETKINLIKLERI

Yayın Tarihi : 02/06/2009

Uluslararasi Astronomi Birligi (International Astronomical Union-IAU), Galileo Galilei’nin teleskopla yaptigi ilk gökyüzü gözleminin 400. Yildönümü olan 2009 yilini “Dünya Astronomi Yili” (DAY2009) ilan etti.

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Ögretim Üyelerinden Prof. Dr. Berahitdin ALBAYRAK, Doç. Dr. Selim Osman SELAM ile Doç. Dr. Fehmi EKMEKÇI’nin de katilimlariyla Dünya Astronomi Yili Üniversitemizde yapilan etkinlikler ile kutlandi. Etkinlikler çerçevesinde 30 Mayis 2009 Cumartesi günü Üniversitemiz konferans salonunda katilimci ögretin üyeleri tarafindan gök bilimi ve gök cisimleri hakkinda konferans verildi. Ayni günün aksaminda kampüsümüz alanina kurulan teleskop ile gök bilimine merakli ögrencilerimiz, personelimiz ile Bartin halki gök cisimlerini görme firsati buldular.