15 Temmuz’a giden süreç anlatıldı

Yayın Tarihi : 14/07/2017

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi tarafından “15 Temmuz’a Giden Süreç ve FETÖ Üzerine Düşünceler” adlı bir konferans düzenlendi. Etkinlikte konuşan Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülay Karaman 15 Temmuz’a giden süreci aktararak “15 Temmuz darbe girişimi; tarihi boyunca bağımsız yaşamış, esaret altında yaşamaktansa ölmeyi bir karakter hâline getirmiş bir milletin istiklal ve istikbaline kasteden bir işgal hareketidir. Böyle olmakla birlikte, bu girişimin kırk yıllık sosyolojik bir dayanağa sahip olup bu topraklarda aynı dili konuşan, aynı seccadeye baş koyan kendi insanımızı kullanarak bu neticeye ulaşmak istemesi, İslam dinini içeriden yıkmak suretiyle Müslüman toplumları parçalayıp yok etmek isteyen sinsi planların bir parçasıdır” dedi.

Karaman, FETÖ’nün iç yüzü hakkında da bilgiler vererek “Sahte din adamlarının toplumları ifsat etmesi insanlık tarihinin sık karşılaştığı bir olgudur. Başta sahte peygamberler olmak üzere, sahte veliler, menfaat veya şöhret düşkünü din sömürücüleri hemen her devirde olmuştur. 15 Temmuz’da hainlerin heveslerini kursaklarında bırakan bu millet terör örgütlerine inat birlik ve beraberliğini pekiştirmiştir. Bugün için yapılması gereken bir ve beraber olmanın şuuru içinde her hâl ü kârda kenetlenmek, İslam’ı ve bir din rehberi olarak Hz. Peygamber’i yeni nesillere iyi tanıtmaktır” diye konuştu.

Etkinlik sorulan sorulanların cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü