BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Yayın Tarihi : 15/07/2018
Bartın'da 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ikinci yıl dönümünde  elline bayrakları alan vatandaşlar meydanı doldurdu.

Bartın'da 15 Temmuz Darbe Girişimin yıl dönümünde vatandaşlar 'Demokrasi Nöbeti' tuttu. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık ellerinde bayraklarla terör örgütlerine tepki gösterdi.
15 Temmuz 2016 gecesi hayatını kaybeden şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim'in okunduğu demokrasi nöbeti sırasında, ortaokul öğrencileri ise gösterileriyle büyük alkış aldı.

Vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar meydandan ayrılmadı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 15 Temmuz'un ikinci yıl dönümünde Türk Milleti'nin yine aynı ruhla meydanları doldurduğunu kaydederek, “15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ülkemiz zor bir sınavdan geçti. Hamdolsun ki Milletimizin imanı ve büyük cesaretiyle bir kez daha şer odaklarına dur denilmiş, istiklalimiz ve istikbalimiz destansı bir şekilde kazanılmıştır. Bugün, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ikinci yıl dönümünde yine görüyoruz ki milletimiz aynı ruhla meydanlarda. Ellerine bayraklarını alan vatandaşlarımız Ülkesine ve devletine sahip çıktı. Bu Milletin bir ferdi olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. Bu düşüncelerle, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.