100 Yillik Çinar Gaspirali Aniliyor

Yayın Tarihi : 27/10/2014

Türkiye'nin teklifiyle UNESCO, 100'üncü ölüm yildönümü olan 2014 yilini Ismail Gaspirali’yi anma yili olarak ilan etti. Birlesmis Milletler Egitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO),’un 2014 yili Ismail Gaspirali yili basta Kirim olmak üzere Türk Dünyasi’nin dört bir yaninda  düsünür, yayinci, egitimci, gazeteci, fikir ve mücadele insani Ismail Bey Gaspirali konferans ve etkinliklerle aniliyor. Bartin Üniversitesi, Türkçe Konusan Ülkeler Gazeteciler Dernegi ve Bartin Gazeteciler Derneginin isbirligi ile Bartin Üniversitesi ev sahipliginde ‘’Ismail Bey Gaspirali Çalistayi’’ 30 Ekim ve 31 Ekim 2014 tarihlerinde Bartin Üniversitesinde gerçeklestirilecek. Türkiye ve Türk Dünyasinin dört bir yanindan akademisyen ve gazetecilerin katilacagi ’Ismail Bey Gaspirali Çalistayi’’‘’Dilde ,Fikirde, Iste Birlik’’ siari ile yarinlara isik tutacak. UNESCO Birlesmis Milletler Egitim Bilim ve Kültür Örgütü Türkiye Milli Komisyonunun logo destegi verdigi çalistaya gazetecilik meslek örgütlerinin yani sira birçok sivil meslek örgütü ile basin kurumu destek veriyor. 30 Ekim ve 31 Ekim 2014 tarihlerinde Bartin Üniversitesinde gerçeklestirilecek ’Ismail Bey Gaspirali Çalistayi’’ ile bilimin isiginda vefatinin 100. Yilinda Ismail Bey Gaspirali bir kez daha anilacak.