Yabancı Dil Eğitimi Başvuruları Başladı.

Yayın Tarihi : 12/06/2023
Eğitim Programının Adı

Tanıtım

Ticaret Bakanlığı, 5448 Sayılı Hizmet İhracatının Tanımlanması,Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Kararın Sağlık ve Spor Turizmi Hizmetlerine Yönelik Uygulama Usul  ve Esaslarına İlişkin Genelgesi kapsamında sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren yararlanıcıların istihdam ettikleri personelin yabancı dil ve sağlık turizmine yönelik Ticaret Bakanlığınca uygun görülen yükseköğretim kurumlarından alacakları eğitime ilişkin %60 oranında destek sunmaktadır.

Bartın Üniversitesi ile Ticaret Bakanlığı arasında 24 Şubat 2023 tarihinde  Yabancı Dil ve Sağlık Turizmi Eğitimi Desteği Protokolü imzalanmıştır. Bu protokol çerçevesince Üniversitemiz tarafından sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren kurum çalışanlarına yönelik sertifikalı Sağlık Turizmi Eğitimi ve Yabancı Dil (İngilizce) Eğitimleri verilmektedir.

Yabancı Dil (İngilizce) Eğitimi

Sağlık Turizmi Sertifika Programı dâhilinde verilecek olan yabancı dil eğitiminin amacı sağlık turizmi hizmetlerinin yönetimi ile ilgili İngilizce temel kavramları ve becerileri kazandırmaktır. Eğitim, bu alanda kendini geliştirmek isteyen özellikle Uluslararası Hasta Birimi, Sağlık Turizm Pazarlama Departmanları, Kamu ve Özel Sağlık Sektörü, Turizm Seyahat Acentaları, Turizm Pazarlama Şirketleri, STK çalışanları ile girişimcilere mesleki ve profesyonel gelişim için bir fırsat sunmaktadır.

Eğitim Programı 80 saat olup 8 modülden oluşmaktadır. Program uzaktan eğitim (online) veya örgün eğitim (yüz yüze) olmak üzere talebe göre açılacaktır. Eğitim programının ücreti kişi başı 3000 TL+ KDV’dir.

Programda eğitmen olarak yer alacak öğretim elemanları kendi alanlarında uzman kişilerdir. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü ve Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanlarından oluşan eğitmen kadrosu ile genel İngilizce ve sağlık turizmi İngilizcesi alanındaki temel bilgiler, pratik bilgiler ve uygulamalar ile zengin bir program içeriği sunulmaktadır.

EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ

I.      İngilizce Temel Becerilerde Öz Değerlendirme

1.      İngilizce Okuma ve Yazma Becerisi

2.      İngilizce Dinleme ve Konuşma Becerisi