Üniversitemizde ‘Ürün Güvenligi’ Semineri

Yayın Tarihi : 17/10/2016

Üniversitemiz ‘Ürün Güvenligi Haftasi’ dolayisiyla düzenlenen seminerde, sanayi ürünlerinin güvenligi, kullanimi ve denetimi hakkinda bilgiler verildi.

Üniversitemiz ile Bartin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlügü tarafindan ‘Ürün Güvenligi’ semineri düzenlendi. Etkinlikte konusan Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatör Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Ibrahim Yildirim üreticilerin ya da tüketicilerin uygun ve güvenli ürün noktasinda sorumluluklari oldugunu belirterek, “Üreticiler satisa sunduklari veya sunacaklari ürünleri her asamada dikkatli ve güvenilir olmasina dikkat etmek zorundalar. Eger ürün yurtdisindan getiriliyorsa dagitici firma gerekli denetimleri yapmalidir. Son olarak tüketiciler de ürünün uygunlugu ve güvenilirligine dikkat etmesi gerekmektedir.” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Birol Cangi ise AR-GE’nin ülkelerin kalkinmasi için önemine vurgu yaparak, “Yasama, yürütme, yargidan sonra bir ülkedeki en önemli olgu AR-GE’dir. Onun için toplumsal kalkinmamiza katki saglayacak çalismalari elimizden geldigince sürdürmeli, bu gibi toplantilari devam ettirmeliyiz. Ayni zamanda sanayicilerimiz de güvenilir ürünler üretmeli, basari çitasini yükseltmelidir.” diye konustu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Makine Ekipmanlari Sube Müdürü Erhan Bayrak ise ürün güvenligi ve bununla ilgili yürütülen çalismalar hakkinda bilgi verdi. Bayrak, “Vatandaslarin günlük hayatlarinda kullandiklari tüm ürünler onlarin hayatlarini kolaylastirmanin disinda bazi riskleri de içeriyor. Bu noktada herkese düsen sorumluluklar disinda bakanligimizin da bazi çalismalari bulunmaktadir. Bu nedenle, vatandaslarimizin can ve mal güvenligi saglamak için piyasa gözetimi ve denetimi piyasaya arz edilen bir ürünün gerekli güvenlik kriterlerine ve teknik düzenlemelere uygun olarak üretilip üretilmediginin denetlenmesi anlamina geliyor.” seklinde konustu.