Üniversitemizde AB’nin Sundugu Firsatlar Anlatildi

Yayın Tarihi : 26/10/2016

Üniversitemizde düzenlenen “Avrupa Birliginin Gençlere Sundugu Firsatlar” konulu seminerde üniversite personeli ve ögrencilere proje üretme konusunda bilgiler verildi.

Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO), Uluslararasi Projeler Koordinatörlügü tarafindan “Avrupa Birliginin Gençlere Sundugu Firsatlar” adli bir etkinlik gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan PTO Genel Koordinatör Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Ibrahim Yildirim, AB’nin karsiliksiz para demek oldugunu belirterek, “Insanlar, içinde bulundugumuz çagin gereksinimlerine ayak uydurarak, bazen isteksiz davranabiliyor. Ancak Avrupa Birligi ile çok önemli firsatlar sunulmustur. Bu noktada projeler gerçeklestirmeli, bu kapsamda saglanan hareketliliklerden yararlanilmalidir. Bu firsatlardan yararlanmak kisisel gelisimimizi saglayacagi gibi ülkemizin gelisimine de önemli bir katki saglayacaktir.” dedi.

“Personel ve Ögrencilerimizi Tesvik Ediyoruz”

Uluslararasi Projeler Koordinatörü Doç. Dr. Sabahat Açiksöz ise koordinatörlügün faaliyetleri hakkinda bilgi vererek, “Düzenledigimiz etkinliklerle, ulusal ya da uluslararasi kurum ile kuruluslarin katilimlariyla yapilabilecek bilimsel arastirma projeler konusunda bilgilendirmeler yapmaktayiz. Amacimiz; üniversite personeli ve ögrencilerimizin Avrupa Birliginin sundugu firsatlardan olabildigince yararlanmasini saglamak.” diye konustu.

“Eurodesk 33 AB Ülkesindeki Hareketliligi Kapsiyor”

Bartin Milli Egitim Müdürlügü Eurodesk Temas Noktasi Irtibat Kisisi Ercan Ezin ise katilimcilara ‘Eurodesk’ programi hakkinda bilgiler vererek, programla 33 AB ülkesindeki yurtdisi hareketliligi saglanabilecegini söyledi. Ezin, “Eurodesk, gençler için egitim ve gençlik alanlarindaki Avrupa firsatlari ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katilimi hakkinda bilgi saglayan Avrupa Bilgi Agidir. 33 Avrupa ülkesinde faaliyette bulunan Eurodesk bilgi agi, ülkemizde de Türk Ulusal Ajansi bünyesinde 2008 yilindan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.” seklinde konustu.

“Türkiye AB’ne En Çok Proje Yapan Ülke”

Türkiye’nin son yillarda yaptigi atilimlarla AB’ye en çok proje yapan ülke oldugunu vurgulayan Egitim Bilimleri Enstitüsü Sekreteri Cevdet Duran da “Avrupa Birligiyle müzakereleri sürdüren bir ülke olarak, 80 milyon nüfusumuzla en çok proje üreten ülke konumundayiz. Düzenlenen proje seminerleriyle bu sayiyi daha da artirmak, özellikle gençlerimiz tesvik etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandi.