Üniversitemiz Ögrencisi Dünya Sampiyonu Oldu

Yayın Tarihi : 31/10/2016

Üniversitemiz Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ögrencisi Buse Tosun, 12. Üniversitelerarasi Dünya Sampiyonasinda altin madalya aldi.

Çorum'da düzenlenen 12. Üniversiteler Dünya Güres Sampiyonasinda, Üniversitemiz Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ögrencisi Buse Tosun 69 kiloda Dünya Sampiyonu oldu. Yari finalde Rus, finalde ise Kanadali rakibini yenen milli güresçi ilk Dünya sampiyonlugu elde etti.

Türk bayragini dalgalandirmaktan duydugu mutlulugu dile getiren Tosun,  “Üniversitelerarasi Dünya Sampiyonasinda elde ettigim basariyla birlikte ülkemizi ve Bartin Üniversitesini layikiyla temsil etmekten dolayi gururluyum. 3 Avrupa sampiyonlugu ve Dünya ikinciliginden sonra elde ettigim Dünya sampiyonluguyla çita daha da yükseldi. Üzerimde emegi olan herkese tesekkür ediyorum. Simdi önümüzdeki yillarda yapilacak Avrupa sampiyonasi ve Akdeniz oyunlari için hazirlaniyorum.” dedi.

Sampiyonada, farkli kategorilerde 30 ülkeden 265 sporcu mücadele etti.