Üniversitemiz Arama Kurtarma Ekiplerine Egitim Verildi

Yayın Tarihi : 21/12/2016

Üniversitemizin Sivil Savunma Plani ve Yangin Iç Düzenleme yönetmeligi geregi olusturdugu arama kurtarma ekiplerinde yer alan 63 kisi, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) tarafindan verilen seminerle bilgilendirildi.

Üniversitemizin olusturdugu arama kurtarma ekiplerinde yer alan idari ve akademik personele Bartin Valiligi Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) tarafindan bir seminer verildi. 63 kisinin katildigi etkinlikte konusan Üniversitemiz Idari ve Mali Isler Dairesi Baskani Yavuz Çomarli afetlere dirençli bir toplum olusturmak amaciyla yapilan çalismalarin önemli oldugunu vurguladi. Çomarli, “Toplumun her kesiminde oldugu gibi binlerce ögrencinin egitim ve ögrenimlerini sürdürdükleri üniversitelerde de olasi acil durumlara karsi önlemler alinmaktadir. Biz de sivil savunma ve binalarin yangindan korunmasina iliskin yönetmelik kapsaminda hazirliklarimizi yaptik. Bünyemizde afet ve acil durumlarla ilgili çalismalar yürüterek, arama kurtarma ekibi kurduk. Ekip üyeleri, aldiklari egitimlerle olasi acil durumlara karsi hazirlikli ve daha etkin olacaktir.” dedi.

Ardindan geçilen seminerde, Arama Kurtarma Teknisyeni Cengiz Yildiz, afetlere karsi hazirlikli olmak için afetler ve türleri, afetlerin etkileri, afet sirasinda ve sonrasinda dogru davranis sekilleri konularinda bir konusma yapti. Seminer sonrasi, gönüllü arama kurtarma ekipleri bazi uygulamalar gerçeklestirdi.