Kentsel Tasarim Paneli Gerçeklestirildi

Yayın Tarihi : 09/01/2017

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü tarafindan “Kent Mekâninda Kamusal Alanlar ve Kent Tasarim” konulu bir panel düzenlendi.

Üniversitemiz Orman Fakültesinde gerçeklestirilen panelin oturum baskanligini Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selma Çelikyay yapti. Çelikyay, Türkiye’de mekânsal zenginliklerin korunmasi için bazi çalismalar yapilmasi gerektigini vurgulayarak, “Kent Imaji Ögelerinin Kamusal Alanlari Tariflemedeki Rolü” konulu konusmasini yapti.

Panelde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Sehir ve Bölge Planlama Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Gökgür “Kamusal Alanin Degisimi ve Dönüsümünü Etkileyen Faktörler”, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Mimarlik Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Suat Çabuk “Cumhuriyet Dönemi Karabük Kentinin Biçimlenisi ve Kamu Mekanlari”, Çevre ve Sehircilik Bakanligi Mekânsal Planlama Genel Müdürlügü Kentsel Tasarim Dairesi Baskanligindan Dr. Nazim Öner “Kentsel Tasarim Rehberlerinin Hazirlanma Yöntemleri” adli sunumlarini yapti.

Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile ögrencilerin katildigi etkinlik, panelistlerin sorulari cevaplandirmasinin ardindan son buldu.