Kariyer Sohbetlerinde ‘Algi Yönetimi’ Anlatildi

Yayın Tarihi : 19/10/2016

Üniversitemizde gerçeklestirilen ‘Kariyer Sohbetleri’ne katilan Anadolu Ajansi Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez, medya üzerinden yapilan algi operasyonlarindan bahsetti.

Üniversitemiz Kültür Kulübü tarafindan düzenlenen ve Anadolu Ajansi (AA) Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez'in konusmaci olarak katildigi konferansta "Medya ve Algi Yönetimi" konusuldu. Sönmez ilk olarak AA’nin kurulusundan bugüne gelisim sürecini anlatarak, AA’nin uluslararasi haber ajanslari arasinda ilk 5’te oldugunu söyledi.

Medya ile Yapilan Algi Yönetimi Konusuldu

Kamuoyu olusturma noktasinda medyanin gücüne deginen Sönmez, “Her gün yüzlerce veri medya araciligiyla aktariliyor. Uluslararasi medya kuruluslari aktardiklari bilgilerle insanlarin fikir yapilarini etkiliyor. Özellikle Bati’dan Dogu’ya akan haberlerde hep olumlu, Dogu’dan Bati’ya akanlar ise hep olumsuz oluyor. Bunun nedeni orada hep iyi seyler oluyor degil ya da Dogu’da hep kötü seyler oluyor degil. Uluslararasi medya böyle istiyor. Bu nedenle medya gücümüzü artirmaliyiz.” dedi.

“Herkes Bilinçli Olarak, Çevresinde Olanlari Iyi Bilmeli”

Sönmez, ögrencilere Türkiye’nin gelecek hedefleri konusunda da bilgiler aktararak “Sadece Türkiye ile ilgili konulara degil, diger ülkeleri konu alan çalismalar da yapmamiz gerekiyor. Ufkumuzu genis tutarak ve igne deliginden Hindistan’i görerek, sadece belli basli ülkeler ve kavramlar degil gelecege yönelik olgulara odaklanmaliyiz. Çok ileri düzeyde bilgi donanimina ulasmis Hristiyan Islam âlimleri var. Bu nedenle ülkemize sadece 20 kilometre uzakta Musul’da mezhep savaslari çikiyor. Bu nedenle ilahiyatçilarimiz sadece Islam’i degil diger dinleri de çalismalidir. ” diye konustu.

“Ne Yapacaksak En Iyisini Yapmaliyiz”

Ögrencilere bazi önerilerde de bulunan Sönmez, “Bizim tek vatanimiz var, bunu iyi korumamiz ve kendimizi yeterince gelistirmemiz lazim. Bu nedenle dünyada yasanan olaylari dogru anlamlandirmamiz ve etrafimizda ne olursa ezbere bilmemiz lazim. Gerçekten zor bir cografyada yasiyoruz, bu nedenle herkesten bir adim önde olmamiz gerekiyor. Sadece çevremiz degil, Çin’den Tayland’a Amerika’dan Afrika’ya her seyi iyi bilmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandi.

Etkinlik, Üniversitemiz Genel Sekreteri Erturan Asilogullari’nin Sönmez’e tesekkürlerinin ardindan son buldu.