Hayat Boyu Ögrenme Projesi Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 24/10/2016

Üniversitemiz Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (BÜNSEM) tarafindan yürütülen “Hayat Boyu Ögrenmede Milenyum Siniflari” Avrupa Birligi (AB) Projesi devam ediyor.

Üniversitemiz Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (BÜNSEM) tarafindan hazirlanan “Millenium Classrooms In The Lifelong Learning” (Hayat Boyu Ögrenmede Milenyum Siniflari) Avrupa Birligi (AB) Projesi sürdürülüyor. Bu kapsamda gerçeklestirilen Erasmus+ Programi Yetiskin Egitimi Personel Hareketliligi Projesi; Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi tarafindan IPA IV Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Operasyonel Programi kapsaminda destekleniyor. Italya ve Malta’da gerçeklestirilen egitimlere katilan Bartin Üniversitesindeki 7 egitmen, hayat boyu ögrenme becerileri konusunda bilgi paylasiminda bulundu.

“Hayat Boyu Ögrenmede Yeni Yöntemler Uygulanacak”

BÜNSEM Arastirma ve Projeler Sorumlusu Çev. Neslihan Köse, Italya ve Malta’da gerçeklestirilen egitimlerin önemine vurgu yaparak, “Projenin hareketlilik faaliyetleri kapsaminda Italya ve Malta’da konuyla ilgili çesitli egitimlere katildik. Ögretme ve ögrenme becerilerinin gelistirilmesi ile hayat boyu ögrenmede ters yüz siniflar basliklarinda bilgiler edinip, bu konular üzerinde tartisma olanagi bulduk. Amacimiz; proje ile yasam boyu ögrenmede yeni ögrenme stratejileri uygulanmasi ve egitimlerde verimliligi artirmak.” dedi.

“Hayat Boyu Ögrenme Projeleri Artirilmali”

Hayat boyu ögrenme konusunun önemli olduguna da deginen Köse, projelerin artirilmasi noktasinda çesitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Köse, “Erasmus+ Programi Yetiskin Egitimi Personel Hareketliligi projesi yayginlastirma faaliyetleri kapsaminda üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi alt koordinatörlügü Uluslararasi Projeler Koordinatörlügünde anlatildi. Bilgilendirme toplantisinda Erasmus+ Yetiskin Egitimi Personel Hareketliligi projeleri konusunda bilgiler verildi. Ayrica proje kapsaminda Italya ve Malta’daki egitimlerden bilgiler paylasildi. Bu sayede gelecek dönemde yapilabilecek projelerle ilgili görüs alisverisinde bulunuldu.” diye konustu.